Skip to content

Livinguard technologie

Fineguard werkt samen met het Zwitserse bedrijf LIVINGGUARD. Dit bedrijf maakt in haar maskers gebruik van gepatenteerde materialen die ervoor zorgen dat het virus of de bacteriën volledig geneutraliseerd worden.

LivinGuard is een revolutionair en milieuvriendelijk technologieplatform voor life sciences en is uitgevonden in Zwitserland. Het gepatenteerde technologieplatform van LivinGuard verandert elke vorm van textiel op een unieke wijze tot een permanent zelf-desinfecterend middel. Textiel dat met LivinGuard behandeld is, deactiveert alle soorten micro-organismen, terwijl ze mild en veilig blijven voor mens en milieu.

Hoe werkt de technologie?

1 Vastleggen

Ondergrondmaterialen, zoals textiel dat met LivinGuard is behandeld, beschikken over miljarden ladingen per vierkante centimeter. De positieve lading op de buitenste laag van het masker houdt de negatief geladen bacteriën en virussen tegen.
Bij contact hechten deze microben zich aan het textiel. Deze stap wordt capture of ‘adsorptie’ genoemd.

2 Vernietigen

De positief geladen ‘magneet’ is krachtiger dan de negatieve lading van de microben. Hierdoor geven de microben het op en zullen ze exploderen. De bacteriële celwanden en de virale proteïnecapsiden of virusenveloppen worden verstoord en de nu onschadelijke kernen vloeien naar buiten en vallen uiteen.

3 Herhaling

Zodra de microben zijn vernietigd, hebben ze geen lading meer. Ze vallen eraf of kunnen worden afgewassen. Zodra de ruimte die ze op het materiaal innamen zich opent, komen de ladingen waaraan ze gehecht waren vrij. Het materiaal blijft werken met deze revolutionaire vernietigingskracht van breedte (verscheidenheid aan ziektekiemen), effectiviteit (aantal ziektekiemen), snelheid en duurzaamheid.

BUITENSTE LAAG

3-voudige bescherming*

Antivirale, afstotende Livinguard-coating aan de buitenkant van de stof.

Antivirale filters verwerkt in de stof.

Antivirale, afstotende Livinguard-coating aan de binnenkant van de stof.

CENTRALE LAAG

Permanente filtering*

De stof die het filtermedium bedekt, is behandeld met een gepatenteerde technologie die een biocide met PHMB bevat. De virussen worden vervolgens gedeactiveerd door de technologie op de stof. Tussen de desinfecterende lagen wordt het beschermd tegen biologische besmetting zodat het masker veilig gewassen en hergebruikt kan worden.

BINNENSTE LAAG

Geschikt tracking comfort

De stof, die tevens is uitgerust met LivinGuard Antiviral Technology, is dichter dan de buitenste laag en biedt effectieve inactivatie van coronavirussen. * De stof, die snel droogt bij lage luchtvochtigheid, is zacht en elastisch en daardoor zeer comfortabel om over de mond en neus te dragen. Dankzij de speciale behandeling heeft het meer dan 24 miljard positieve ladingen per cm2.