Dringende vraag? Wij hebben alle veelgestelde vragen hier beantwoord. 

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Bij dagelijks gebruik is slechts één handwas (ca. 2 minuten, max. 30 graden) per week nodig om vuil en zweet te verwijderen. Daarna in de schaduw laten drogen. Het masker niet wringen of eraan trekken. Gebruik geen bleekmiddel of wasmiddelen. Niet in de wasmachine, oven, magnetron of droger doen. Niet stomen. Herbruikbaar tot 30 wasbeurten. Het masker (en de handschoenen) blijven kiem- en virusvrij dankzij hun coating, dus het is niet nodig om het masker te verwarmen. Dit zou alleen de filterlaag in het masker beschadigen.

Het gezichtsmasker Pro en de handschoenen zijn voorzien van een unieke, antivirale coating. Deze coating maakt bacteriën en virussen onschadelijk. De producten mogen alleen worden gereinigd in geval van zichtbare vervuiling, zoals make-upvlekken. Als het masker dagelijks en intensief wordt gedragen, adviseren wij het masker 1x per week met water te reinigen (zie: hoe was ik mijn masker).

De Livinguard maskers zijn gemaakt van een stof behandeld met de Livinguard methode. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat deze stof 99,99% van SARS-CoV-2 kan deactiveren. Het antivirale effect van de stof blijft behouden, zelfs na herhaaldelijk gebruik en wassen van het masker (indien gebruikt en gewassen volgens de instructies).

Het gebruik van een Livinguard-masker is echter geen vervanging voor de door de autoriteiten aanbevolen maatregelen voor persoonlijke hygiëne. Het masker kan een infectie niet voorkomen als het niet wordt gedragen of als het virus op een andere manier de luchtwegen binnendringt, bijvoorbeeld door iemands gezicht aan te raken met besmette handen.’

Nee. Door uw handen te wassen en ze af te drogen met een handdoek, verliest het product niet zijn effectiviteit. FineGuard Pure Hands vervaagt pas als de bovenste laag van uw huid op natuurlijke wijze is vernieuwd, wat na ongeveer een dag gebeurt.

Spuit gewoon FineGuard Pure Surfaces op het te desinfecteren oppervlak en wacht tot het droog is. Als het eenmaal droog is, vormt het een beschermende antimicrobiële laag over het oppervlak.